Mi a lakáslízing?

2014. okt. 03.

Mi a lakáslízing?

A lakáslízing meghatározása szerint egy olyan ingatlanvásárlási forma, amely lényegében egy “tartós bérletet” jelent. Lényege, hogy a Lízingbevevő meghatározott futamidő alatt fizeti ki a vételár(plusz költségek) teljes részét,

majd, ennek lejárta után kerül a nevére a lakás tulajdonjoga.

Milyen feltételekkel találhatja meg az Önnek legkedvezőbb ajánlatot?

A lízingeléshez ingatlan alapú fedezet bevonása szükséges. A lízing mértéke maximum a lakás forgalmi értékének 80%-a lehet, futamideje maximum 25 év. Több célra is fordítható: új és használt lakás vásárlására, valamint szabad felhasználásra. Pótingatlan bevonásával akár a teljes összeget lízingelhet.

Így akár alacsony önerővel juthat saját ingatlanához. A jelenlegi szabályozás szerint akár deviza alapon is lízingelhet, mivel nem köti a jelzáloghitelekre vonatkozó felfüggesztés (2010. júniusától jelzáloghiteleket csak forint alapon lehet igényelni.). Így több ajánlat közül tudja kiválasztani azt, amelyik Önnek a legkedvezőbb.

Melyik a legkedvezőbb az Ön számára?

Ez elsősorban az Ön anyagi helyzetétől függ. A felvenni kívánt lízingösszeg és futamidő nagyságával azonnal ki tudja számolni a várható törlesztő részletek összegét, lízingelés esetén. A lakáslízing kalkulátort az oldalon találja. Kezelése egyszerű, így azonnal látni fogja az eredményt. Nemcsak forint (HUF), hanem euró (EUR) alapú konstrukciókat is lát, amelyek összehasonlításával az Önnek legolcsóbbat tudja igénybe venni.

Olcsóbb ez Önnek, mint a lakáshitel igénylése?

Ez több tényezőtől függ. Viszont tény, hogy lízing esetén az ingatlan értékének nagyobb hányada finanszírozható és kedvezőbb költségekkel igényelheti (például alacsonyabb közjegyzői díj és nincs kötelezettség életbiztosítás megkötésére). További előnyként szolgálhat Önnek és elbillentheti a mérleg másik oldalára, hogy 15 millió forint illetékmentes új ingatlannál. Minimálbérrel is lízingelhet, bár ebben az esetben a határérték maximuma 50 milliós ingatlan lehet. Akár már 3 év után eladhatja lakását, ha jobb megoldást talál!
Nem kell feleslegesen fizetnie foglalót, csak pozitív hitelbírálat esetén!

Alacsony önerővel saját lakás? A megoldás csak egy kattintásra van Öntől! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!