Lakáslízing – tudnivalók a lízingről

2014. nov. 27.
Lakáslízing – tudnivalók a lízingről

A lakáslízing, vagy más néven ingatlan lízing előnyös lehetőség mindazoknak, akik szeretnék elkerülni a lakáshitelt. A sok akciós ajánlat között érdemes körülnézni, amennyiben lakásvásárlás előtt áll.

Milyen ingatlanok finanszírozhatóak?

A lakáslízing esetében új és használt ingatlan is finanszírozható. Természetesen a garázs, tároló és minden egyéb kiegészítő épület, ami a lakáshoz tartozik finanszírozható belőle. Nyaralót, de akár kereskedelmi célú ingatlant is lehet lízingelni.

A lakáslízing feltételei

A lakáslízing esetében az ügyfél nem szerepelhet a BAR/KHR listán. Az igénylőnek nagykorúnak kell lennie, de a lakáshitelekkel ellentétben a lízing esetében nincs felső életkor megszabva, így idősebb személyek is kérelmezhetik. A rendszeres jövedelmet ebben az esetben is ellenőrzik, az ügyfélnek minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy lakáslízinget kérelmezhessen.

Garancia a cégnek

A lízing esetében az ingatlan amit az ügyfél megvásárol a garancia, ez azt jelenti, hogy a lízingcég van bejegyezve, mint tulajdonos egészen addig, amíg a tartozás nincs teljes egészében visszafizetve. A lízing ebből a szempontból tehát hasonlít a lakáshitelhez, mivel itt is fedezetre van szükség.

Mekkora összegre lehet számítani?

A lízing esetében általában az ingatlan forgalmi értékének 80%-a kerül finanszírozásra, de ez pénzintézetenként eltérő lehet. A maximálisan kérelmezhető hitelösszeg több tényezőtől függ. A havi jövedelem nagysága és a meglévő önerő is számít, ezen felül pedig a megvásárolandó ingatlan értékét veszik figyelembe a pénzintézetek. Az előzetes hitelbírálat folyamán konkrét választ kaphatnak az ügyfelek, így megtudhatják, mennyi pénzre számíthatnak. Az ingatlanlízing esetében a futamidő rugalmas, az ügyfél és a pénzintézet közösen határozzák meg, hogy hány éven belül kell törleszteni az adott összeget.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és mi segítünk Önnek meglelni a legkedvezőbb lakáslízing ajánlatot, hogy a saját otthon kényelmét Ön is élvezhesse.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!