Lakáslízing önerő

2011. jan. 28.
Lakáslízing önerő

Lakásvásárlásnál, lízingelésénél az elsődleges kérdés, hogy mekkora önerő szükséges. A lízing kedvező feltételeinek köszönhetően ezt akár alacsonyabb önerővel is igénybe veheti, mint a lakáshitelek esetén, mivel ott az ingatlan értékének maximum 75%-a adható meg hitelként.

A lakáslízing feltételei:

A lízing nagysága az ingatlan értékének 80%-a lehet. Ez az érték pótfedezet bevonásával növelhető, így alacsonyabb önerővel is igénybe vehető.
A lízing összege, akárcsak a lakáshitelek esetében, az ingatlan értékétől függ, 1-100 millió forint között lehet. Devizában is elérhető, tehát euró (EUR), illetve svájci frank (CHF) alapon is igényelhető. A 2010-es törvénymódosítás ezt a szegmenst nem érinti, így nagyobb kínálattal rendelkeznek a piacon.
A lízing célja újépítésű lakás vásárlása, használt lakás vásárlása, valamint szabad felhasználás lehet. Maximálisan 25 évre igényelhető. A lízing gyors elbírálású, maximum 4 hét alatt megtörténik. Illetékmentes, 15 Millió forint értékhatárig. Újépítésű ingatlant vásárlásánál, a jövedelem alapú ügyfél minősítés alapján az ingatlan piaci értékének 100%-a finanszírozható. Minimálbér esetén maximum 50 millió Ft-os ingatlan vásárolható, magas jövedelem esetén nincs ilyen korlátozás. 3 év után már eladható a lízingbe vett ingatlant, ami azt jelenti, hogy Ön vevőkijelölési joggal rendelkezik. A lízing a hitelhez hasonlóan előtörleszthető, ha egy összegben kifizetné a fennálló tőketartozást, akkor van lehetőség végtörlesztésre, vagyis az Ön tulajdonába kerül az ingatlan.

Kedvezőbb Önnek, mint a lakáshitel?

Ez az ajánlattól függ. A különböző konstrukciókat a lakáslízing kalkulátor segítségével tudja összehasonlítani. A törlesztő részlet kiszámolása után, amelyet a felvenni kívánt kölcsön összegének, valamint a futamidő nagyságának megadásával tehet meg, összehasonlíthatja, az Önnek legkedvezőbb ajánlatokat, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet. Amennyiben szeretné biztosan tudni, hogy lízingelhet-e, a kalkulátor által előzetes hitelképesség vizsgálatot is kérhet, amellyel megtudhatja, hogy mennyire hitelképes, vagyis mekkora összeget vehet fel lízingeléshez.

A lízingelés hátrányaként kell megemlíteni, hogy nem válik azonnal a lakás tulajdonosává, míg lakáshitelnél azonnal az Ön nevére kerül az ingatlan. Lízingfelvétel esetén csak a teljes hitelösszeg visszafizetése után válik az Ön tulajdonává.

Szeretne lakást vásárolni, de még mindig bizonytalan?

Kérje hitelszakértőnk segítségét. Az Ajánlatkérés gombra kattintva megtalálja az űrlapot, amellyel minden, lízingeléssel, hitellel kapcsolatos kérdésére munkatársunk megtalálja a választ és garantáltan a legkedvezőbb konstrukciót keresi meg Önnek.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!