Lakáslízing – ha nem kaphatsz támogatott laksáhitelt

2014. okt. 22.
Lakáslízing – ha nem kaphatsz támogatott laksáhitelt

A lakáslízing nagyon előnyös konstrukció, érdemes megfontolni, hogy emellett döntünk, vagy inkább lakáshitelt kérelmezünk. Ha nem akarjuk albérletre költeni a pénzünket, helyette inkább a saját otthonunkat szeretnénk finanszírozni, akkor ez egy ideális választás. A lakáslízing hosszú távú és biztonságos megoldás mindazok számára, akik nem rendelkeznek akkora önerővel, hogy egy előnyös lakás- vagy építési hitelt kérelmezzenek.

A lakáslízing előnyei:

  • A lakáslízing talán legnagyobb előnye, hogy sokkal kevesebb önerőre van szükség, mint egy lakáshitel esetében. Forint alapú lízing konstrukciók esetében már 20% önerő is elégséges lehet.
  • Amennyiben új lakást akarunk venni és állami támogatású lakáshitelre nem vagyunk jogosultak, akkor egy nyílt végű lízing sokkal kedvezőbb lehet a számunkra, mint egy támogatás nélküli ingatlanhitel.
  • Ebben az esetben nem szabják meg, hogy hány éves korig élhetünk a lehetőséggel.
  • A futamidő akár 25 évre is kitolható, de egyes esetekben még ennél hosszabb idő is lehet.
  • Sokan nem tudják, de a jelzáloggal terhelt ingatlanok is lízingelhetőek.
  • Egyedül, adóstárs bevonása nélkül is köthetünk lakáslízing szerződést, így ha nem szeretnénk, a házastársunkat sem kell bevonnunk a lízingbe.
  • Amennyiben szeretnénk eladni a lízingelt lakást, ezt már az első 5 évben meg is tehetjük. A lízinget ebben az esetben a vásárló átvállalja és még az átírási, valamint illetékfizetési kötelezettségektől is mentesülhetünk.
  • Az új lakás vásárlás esetén 15.000.000 Ft-os vételár alatt illetékmentesen köthetünk lízingszerződést.
  • Akár önerő nélkül is köthetünk lakáslízing szerződést, ha bevonunk egy pót ingatlant.
  • A kezdetleges költségek magasabbak lehetnek, mint az ingatlanhitel esetében, de a fizetendő lízing díjak alacsonyabbak lehetnek, mint a lakáshitelek törlesztőrészletei.

A lakáslízing jó megoldás, ha nem rendelkezünk jelentős összegű önerővel, vagy az igazolható jövedelmünk nem elég magas ahhoz, hogy egy kedvező lakáshitel szerződést kössünk. Ha az életkorunk miatt nem kaphatunk előnyös hitelt, vagy nem akarunk bevonni adóstársat akkor is érdemes ezzel a lehetőséggel élni.

A cikk alján lévő zöld gombra kattintva kérheti a legelőnyösebb lakáslízing ajánlatot. A saját ingatlan nem csak álom, éljen Ön is a lehetőséggel, segítünk ingatlancéljai megvalósításában!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!