Lakáslízing feltételei

2011. feb. 25.
Lakáslízing feltételei

A lízing igénylése kedvezőbb, mint a hitelé, mivel feltételei között találhat olyat, amely jóval előnyösebb, mint egy lakásvásárlásra adható kölcsönnél. Ilyen például, hogy a lízing összege az ingatlan értékének 80%-ig terjedhet, míg lakáshitel esetén ez max. 75%. A különbség ugyan csak 5%, de például egy 10 millió forintos lakás esetében ez félmillió forintot jelent, ami nem kevés összeg senkinek sem.

Milyen feltételekkel lízingelhet?

  • Igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió  – Forint között lehet.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon igényelhető.
  • Új lakás vásárlására, használt lakás vásárlására, szabad felhasználásra adható.
  • Maximális futamidő 25 év.
  • Szükséges önerő 0-20% között a jövedelem és az ingatlanfedezettség függvényében.

Miért éri meg lízingelni?

A lízing gyors, elbírálás maxaimum 4 hét alatt megtörténik. Illetékmentes, 15 Millió forint értékhatárig. Újépítésű ingatlant vásárlásánál, a jövedelem alapú ügyfél minősítés alapján az ingatlan piaci értékének 100%-a finanszírozható. Minimálbér esetén maximum 50 millió Ft-os ingatlan vásárolható, magas jövedelem esetén nincs ilyen korlátozás. 3 év után már eladható a lízingbe vett ingatlant, ami azt jelenti, hogy Ön vevőkijelölési joggal rendelkezik. A lízing a hitelhez hasonlóan előtörleszthető, ha egy összegben kifizetné a fennálló tőketartozást, akkor van lehetőség végtörlesztésre, vagyis az Ön tulajdonába kerül az ingatlan.

Miért nem éri meg lízingelni?

A hátránya, hogy nem kerül az Ön nevére azonnal az ingatlan, a jogos tulajdonosa a lízing teljes összegének visszafizetése után lesz csak.

Melyik a kedvezőbb? Lakáshitel vagy az ingatlanlízing?

A lakáslízing kalkulátor segít Önnek, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja igénybe venni. Meg kell adnia azt az összeget, amelyet fel szeretne venni lízing formájában, valamint a futamidő nagyságát. Ezzel a két alapvető összetevővel már tud a kalkulátor számolni, így rögtön megkapja a törlesztő részletek összegét, vagyis azt az összeget, amellyel havi szinten kell kiadásként számolnia. Ezt, illetve a lakáshitelként megkapott törlesztő részletet összehasonlítva Ön is láthatja, melyik a kedvezőbb az Ön számára.

A legjobb lízingkonstrukciót keresi? Használja kalkulátorunk, hogy megtalálja! Kérdezze hitelszakértőnket, aki segít Önnek a legolcsóbb törlesztő részletekkel redelkező ajánlatot! Kattintson a cikk alatt található nagy zöld Ajánlatkérés gombra most!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!